Tags
Aktuelle Nachrichten
America
Aus Aller Welt
Breaking News
Canada
DE
Deutsch
Deutschsprechenden
Europa
Europe
Global News
Internationale Nachrichten aus aller Welt
Japan
Japan News
Kanada
Konflikt
Korea
Krieg in der Ukraine
Latest news
Map
Nachrichten
News
News Japan
Polen
Russischer Überfall auf die Ukraine seit 2022
Science
South Korea
Ukraine
UkraineWarVideoReport
Ukraine War Video Report
Ukrainian Conflict
United Kingdom
United States
United States of America
US
USA
USA Politics
Vereinigte Königreich Großbritannien und Nordirland
Vereinigtes Königreich
Welt
Welt-Nachrichten
Weltnachrichten
Wissenschaft
World
World News
11 Comments
> Generation Z sätter enligt Katz gränser, vilket ofta irriterar äldre generationer.
Stackars arbetsgivare, säger arbetssäljarna nej till att jobba över utan ersättning? Hur ska det gå om man måste börja betala för det man får? :’(
Edit: Det här är ju även jävligt sorgligt:
> För att möta kraven har det blivit allt vanligare att företag erbjuder personalförmåner kopplade till psykisk hälsa, till exempel tillgång till terapi.
Kunde man kanske inte se över sin arbetskultur istället så att folk inte behöver hamna i en situation där de behöver gå i terapi för att palla med vardagen?
Tråkigt då att facken tappar medlemmar och försvagas. Vill man ha någonting som arbetare så räcker det ju inte att bara vara kräsna. Man får organisera sig och driva frågor som förbättrar vilkoren.
> Gen Z prioriterar balans och psykisk hälsa och detta avspeglar sig i arbetslivet.
Det låter ju som att gen z borde driva ställena, då kanske arbetsmiljön skulle vara hållbar att jobba i tills man är 70+.
Fyra dagars arbetsvecka, what’s up?
60 år i övertid för slavlön är fan inget värdigt liv
Det låter visserligen bra, men fan vad jobbiga de är att arbeta med. Ska ta allting som en förolämpning och börja tjafsa. Visst att vi som är något äldre är för mesiga med att byta arbetsgivare, men vad fan. Man kan inte slå bakut för allting…
Det heter 00-talister
Helt rätt! Boomers har fått det enkelt med billigt boende och kan åka flera flygresor med familjer flera gånger per år.
De som kommer in i arbetslivet idag har för lågt betalt för att ens kunna leva komfortabelt. En lön på 30.000 kronor brutto ger inte tillräckligt med sparande för att ens kunna njuta av det livet har att erbjuda så varför jobba ihjäl sig för en sådan lön när man inte ens kan köpa lägenhet på de pengarna.
Gen Z är veka, gnäller hela jävla tiden om sin “mentala hälsa”, de får psykbryt över minsta lilla och använder det som en ursäkt och offerkofta att slippa undan från sitt arbete, till och med i högskolan.
Gen Z vill ha betalt för att jobba, arbetsgivarna tycker Gen Z är dumma >:(
Copypasta:
Gen Z ställer tuffa krav på arbetsgivare: “Ingen överraskning”
Gen Z prioriterar balans och psykisk hälsa och detta avspeglar sig i arbetslivet. Deras syn skiljer sig markant från äldre generationer. Detta skapar både utmaningar och möjligheter – samt sätter press på arbetsgivare.
Gen Z, födda mellan 1996 och 2010, prioriterar mental hälsa och balans i arbetslivet i högre grad än tidigare generationer.
Forskning från Deloitte visar att endast 61 procent av Gen Z ser arbete som en viktig del av sin identitet, jämfört med 86 procent av deras chefer, skriver Fortune.
Frispråkiga och öppna
Diskussionen om psykisk hälsa är idag mindre stigmatiserad, och sociala medier har gjort det naturligt för unga att vara öppna med ångest och andra diagnoser, säger forskaren Roberta Katz.
”Det är ingen överraskning att välbefinnande på arbetsplatsen är en prioritet”, säger hon till tidningen.
Skillnaden i synsätt kan leda till kollisioner på jobbet. Gen Z ifrågasätter arbetsuppgifter som inte känns meningsfulla eller som upplevs som orimliga.
De yngre kan ibland uppleva att de känner sig överväldigade av kraven på sin arbetsgivare och är mer benägna att säga upp sig, jämfört med de äldre.
Sätter gränser
Generation Z sätter enligt Katz gränser, vilket ofta irriterar äldre generationer.
De unga kan uppfattas som otacksamma eller ”privilegierade”, men för att känna mening har de snarare ett behov av att förstå hur arbetet passar in i ett större sammanhang.
För att möta kraven har det blivit allt vanligare att företag erbjuder personalförmåner kopplade till psykisk hälsa, till exempel tillgång till terapi.
Katz menar att det positiva med detta är att även äldre generationer kan bli medvetna om att sätta tydligare gränser i sitt arbetsliv och bättre ta hand om sitt psykiska välmående.