Untersuchung des „Vorfalls“ mit Joost Klein beim Eurovision Song Contest, vorerst keine Probe

https://nos.nl/l/2519962

Von Papscal

3 Comments

  1. Apart verhaal weer. Ben benieuwd wat de reden is, tot nu toe gaat er een heel scala aan verhalen rond.

    Dit jaar is wel erg chaotisch tot nu toe, zonde.

  2. > Een Poolse journalist vroeg aan Golan of ze erbij had stilgestaan dat ze door haar aanwezigheid andere artiesten en het publiek in gevaar brengt. Daarop zei de persvoorlichter dat ze daar niet op hoefde te antwoorden.

    >”Waarom niet?” reageerde Joost Klein. Hij zat bij het stellen van die vraag met zijn hoofd onder een Nederlandse vlag, maar haalde die er bij zijn reactie af. Daarna gaf de Israëlische zangeres alsnog antwoord. Het moment was niet goed te zien op officiële beelden, maar is wel geregistreerd door iemand uit de zaal.

    Misschien niet de meest doordachte reactie maar toch wel heel vreemd dat dit wordt onderzocht. Hij heeft heel erg mild commentaar gegeven op een vraag die niet voor hem bedoeld was, en nu wordt hij in de wedstrijd gestraft?

  3. Chaimasala on

    Indien het over de vlag en waaromvraag zou gaan, hier alvast wat meer context wat betreft de ‘Why?’ ([Uit dit Twitterdraadje](https://twitter.com/WvanWaas/status/1788898123785363798)):

    >[…] Valt wel mee 2 minuten eerder lokken ze hem uit om een antwoord tegeven op de vraag of Eurovision mensen echt Unite by music daar treed niemand op. Hier moet hij zelf het antwoord weigeren. Daarna komt deze vraag en nemen ze het direct over door te zeggen: niet beantwoorden. […] Het vragenrondje ging niet over de act/nummer persoon maar was politiek en hij vond duidelijk dat hij daar niet op hoefde te antwoorden. Heeft zich er tot dat punt buiten gehouden. De volgende vraag is wer politiek en ze breken het wel af. Toch vrij bijzonder. […]

    Wat betreft de vlag:

    >Joost zit vaker onder een vlag [https://www.youtube.com/watch?v=YkryXvrP6PE](https://www.youtube.com/watch?v=YkryXvrP6PE) […] Dit is bij binnenkomst hij zit hier al onder de vlag. [https://www.youtube.com/watch?v=G_iucBEgQu0](https://www.youtube.com/watch?v=G_iucBEgQu0) […] 4 minuten later inmiddels Armenie aan het woord. Hij zit nog steeds onder de vlag. En drinkt even wat er ondervandaan. […] Later zit hij er nog enkele keren onder en enkele keren niet onder.

Leave A Reply