In Rotterdam gibt es fast 13.000 leere Häuser: Das ist der Grund





Von PennyPink4

6 Comments

  1. Antique-Special8023 on

    Tja, 7-15% rendement per jaar met bijna 0 risico, als je kapitaal ergens moet parkeren is de Nederlandse woningmarkt natuurlijk een machtig mooie plek en als je het geld er weer uit wilt hebben staan er mensen in de rij en heb je hem met een paar dagen verkocht.

    De woningmarkt is af.

  2. thrownkitchensink on

    Ja, bij wijzigingen in de spelregels zal er bijvoorbeeld verschoven worden tussen private verhuur (mensen die voor hun pensioen drie pandjes hebben….) en koop. Dan staan die woningen leeg tot het verkocht is. Of ze staan leeg totdat de belegger weet of er een nieuwe huurder in komt of niet. Dat is vervelend want dan zijn er nog minder woningen beschikbaar. Dat betekent niet dat de maatregelen slecht zijn.

    Als een kustgemeente ingrijpt op toeristische verhuur zodat lokale inwoners kunnen wonen dan daalt daar de prijs. Woningen staan dan langer te koop. Zodat er gedurende die periode nog minder woningen beschikbaar zijn. Dat betekent niet dat de maatregelen slecht zijn.

    Het betekent gewoon dat dat de markt zich aanpast op de nieuwe omstandigheden. Goed dat er ingegrepen wordt. Daarmee heb je nog geen nieuwe extra woningen maar je dempt wel de grootste uitwassen in het verhuren van slechte woningen voor een hele hoge prijs.

  3. Goed initiatief om dit in kaart te brengen! Misschien ook een idee om woningen die langer dan bijv een jaar leegstaan hoger te belasten? 

  4. Ik dacht in het begin even dat Veritasium in beeld zou verschijnen.

  5. liesancredit on

    13.000 = 3-4%. Kan beter. Maar geen enorm drama. Zelfs bijv. een halvering hiervan zou de woningnood niet oplossen of huren/woningprijzen significant verlagen.

Leave A Reply