Richtig oder falsch, was denkst du?

https://i.redd.it/5nljnkfu9kzc1.jpeg

Von cucumberaddicted

28 Comments

  1. DaGoodSauce on

    Helt rätt! Vi kan även utvisa etniskt svenska gängkriminella till Gambia i fortsättningen.

  2. Fancy_Particular7521 on

    Är det så enkelt? Så vi har hållit på att behålla dom här i alla år fast vi hade kunnat skicka dom till gambia hela tiden?

  3. Traditional_Fee_1965 on

    Hur fan lyckades dom med det ens? Hade han dubbla medborgarskap eller? För mig veterligen så måste vi ändra i våran grundlag för att kunna återta någons medborgarskap, och om de dessutom är födda här?

  4. Ruddertail on

    Kan vi alltså utvisa folk födda i sverige nu? Det kommer att bli en intressant framtid. Det låter snarare som exil (landsförvisning heter det kanske?) än utvisning om det handlar om infödda.

    Men å andra sidan så är det bara tingsrätten, de har väl rätt ofta lite radikalare bedömningar än hov/hd.

  5. SkruttPlutt on

    Om dem utvisar honom, blir det inte lättare för honom då att komma tillbaks in i landet utan vår kännedom? Att förfalska pass är inte så svårt. Kan tycka att det är bättre att han får ett långt fängelsestraff. Då vet vi iaf vart han befinner sig.

  6. TheSwazzer on

    Gissar att han inte är svensk medborgare då. Vet inte hur han lyckats med det om han nu är född och bott här hela sitt liv

  7. Professional_Tone_74 on

    Kommer nog överklagas till hr och hd. Ska bli spännande att följa

  8. stone_henge on

    > Rätt eller fel, vad tycker ni?

    Utöver de grundläggande förutsättningarna lär beslutet vara baserat på en utvärdering av den dömdas anknytning till Sverige. Utan att se vad man kommit fram till i denna finns det väl inte så mycket grund till ett ställningstagande?

  9. EssentialTremorsSwe on

    Uhm…
    Samnytt är ju en bra källa att gå på… eller nåt…

  10. Stoltlallare on

    Ibland tror man Gud existerar.

    Borde vara praxis. Även för de med dubbla medborgarskap. Ta borta svenska och utvisa permanent. Permanent utvisning för alla typer av våldsbrott också.

  11. Garlicmoonshine on

    Han överklagar upp till hovrätten där det sitter nån korrupt medelålders domare som blivit förälskad i nån gängkriminell. Så han får stanna plus skadestånd från staten på nån miljon för all ångest utvisningen gav honom.

  12. Inte för att jag har några sympatier för snubben men det blir en konstig situation att utvisas från sitt födelseland och där man bott hela livet till ett helt annat land.

    Rätt eller fel är en svår fråga. Känns som att alla alternativ blir fel.

  13. Frågan är om Gambia tar emot honom. Om inte så blir han ändå kvar i Sverige.

  14. Hittar inget om detta någonstans.

    Men oavsett, vet inte varför folk behandlar detta som ett “halleluja” moment. Om han nu blir utvisad på livstid så är det ju för att han har utländskt medborgarskap. Detta är ju kågot som alltid varit möjligt. De flesta gar fortfarande bara svenskt medborgarskap och går därför inte att utvisa.

  15. Fit-Picture-5096 on

    Sverige var först med att skicka turister till Gambia. Nu blir vi först med att skicka kriminella. Landet är förvånansvärt säkert att besöka. Risken att bli rånad är nästan noll. Chansen att slippa omringas av folk som vill vara din personliga guide är tyvärr också noll. Arbetslösheten är hög. Men om Omar talar engelska eller finska kan han alltid tjäna extra som gigolo.

  16. Är det verkligen en utvisning eller är det en “utvisning”?

    Det vill säga, han blir dömd för utvisning men inget kommer att göras för att faktiskt sätta han på ett plan och flyga bort honom.

  17. RiiluTheLizardKing on

    Kan dom utvisa oskyldiga småflickor som var födda här så kan dom utvisa gängkriminella galningar .

  18. Få se när man börjar utvisa våldtäktsmän och trortyr förnedrings rån våldtäktsmän. Gissar aldrig. Samma gäller vid övergrepp på barn. De får såklart stanna

  19. finsterwach on

    Så jävla fantastiskt att det sunda förnuftet äntligen kan få börja ta lite plats

Leave A Reply