Die Reitschule verstößt gegen die Richtlinien – hat eine Gewichtsbeschränkung für Schüler – P4 Göteborg

https://sverigesradio.se/artikel/ridskolan-gar-emot-riktlinjerna-har-viktgrans-for-elever

Von enfaldig

15 Comments

  1. ServantOfNZoth on

    Helt självklart att hästarnas välbefinnande ska ha prioritet. Att rida ett djur är ett privilegium, inte en rättighet.

  2. IthinkImightBeHoman on

    Det är ironiskt att vi, trots vår dominans över hästar, finner oss kränkta när vår egna överkonsumtion hindrar oss från att fortsätta behandla dem hur vi vill. Så sjukt.

  3. Trollsvans on

    Som det ska vara. På ridskolan där jag arbetar sitter en lapp i stallet där det står hur mycket varje häst får bära. Detta anpassas efter hur stor hästen är, ålder, hur den är byggd och så vidare. Max är 90 kg.

  4. EmbarrassedPudding46 on

    Så om hästen går av på mitten för att Ville valle valross ska få rida så är det inte djurplågeri?

  5. ContributionSad4461 on

    Att helt strunta i vad en häst klarar av gör ju ingen djurvän eller för den delen någon som driver en rörelse där hästarna är deras största tillgångar. Alternativet om man inte får ha officiella viktgränser är alltså att antingen säga ”if he dies he dies” om hästen eller att behöva säga ”soz du får inte rida ikväll men jag kan inte berätta varför” när en viss häst är sjuk eller skadad. Jag skulle ju föredra att få veta innan jag betalade en dyr terminsavgift att om jag går upp i vikt eller om vissa hästar inte är tillgängliga så får jag inte rida, korten på bordet liksom. Såg en ridskola som hade en lista med individuell viktgräns på alla hästar, då ser man ju också hur mycket man har att välja på. Surt om man inte kommer överens med den enda hästen som kan bära upp ens tyngd…

  6. man ska motverka missbruk istället för att anpassa sig efter det.

  7. Countach3000 on

    Nu kommer det att bli kortslutning i skallen på PK-folket när “allas lika rättigheter” kommer i konflikt med djurskydd. Enda lösningen är att förbjuda ridning helt. Dock kan det uppfattas som diskriminering av unga tjejer, så för säkerhets skull måste vi förbjuda ishockey också.

  8. Fun_Western_6152 on

    Kan inte tjockisarna vara hästar åt barnen istället?

    Tjockisarna går ner i vikt och ungarna har kul, win-win. Kan de få lite morötter istället för pizza när de tagit sig igenom hinderbanan

  9. superznova on

    Mycket bra! Är just nu i Rom och ser hästar med vagn stå placerade på torg i väntan på tjocka turister, 25-30 grader strålande sol idag och ingen hink med vatten eller föda någonstans att se – skönt att djurets välbefinnande tas på allvar någonstans

  10. Vendelin2up on

    Det är en sån skev grej att bli upprörd över och tjafsa om. Du är för tjock för att hästen ska orka, och så är det bara. Banta eller sluta rida häst, finns inga andra val.
    Blir man så kränkt över att hästen inte kan bära för tungt så ligger ju ett mycket större problem hos den människan kan jag tycka.

  11. Mjukglass47or on

    Ja det är väl för fan djurplågeri att tvinga hästarna att bära för hög vikt.

  12. Överraskad att de har så lågt som 90 kilo för en fullstor häst. Men självklart ska det finnas viktgränser.

  13. Tjockisar som påstår att fetma inte är hälsofarligt måste vara bland de mest pantade i samhället. Skulle kunna fylla ett bibliotek med studier som visar på hur dåligt det är.

  14. HappyMolly91 on

    Ja, viktgräns så att djuren har det bra.

    Tjockisar kan rida något annat tills de går ner i vikt.

  15. Tycker det är helt rätt. Är själv gammal hästkärring, började rida samtidigt som jag lärde mig gå, hade egna hästar, tävlade en del, åkte på ridläger, allt det där. Sen fick jag autoimmun sjukdom vilket medförde viktpåslag, inget som går att göra så mycket åt till mitt stora förtret. Klart man saknar hästeriet och att ge sig ut och rida, men en häst är inte en maskin, och deras mående måste sättas i första rummet, alltid. Vill man hålla på med hästar trots vikt är det mycket lämpligare att köra eller liknande.

Leave A Reply