Heiliges Licht: Das Ritual und die Wahrheit | Dimitris Alikakos | Alpha Zypern





Von whoever81

5 Comments

  1. Long Live Δημήτρης Αλικάκος! Ηρωας. Άντε μου και στο διάολο με τα θαύματα και τους ανύπαρκτους θεούς σας.

    Θρησκεία = Μυθολογία

  2. Άκου σε τι διαδικασία μπήκε ο άλλος. “**Έπρεπε** να κάνω την έρευνα” λέει.

    Να βγάλει την λέξη “θαύμα”, να μάθει την “φρικτή αλήθεια”.

    Το ερώτημα είναι: **Who gives a fuck?**

    Ξέρω, ο op και πολλοί άλλοι ενδεχομένως εδώ γύρω. Σαν αυτούς που είχαν κάνει την ιντερνετ-κοινότητα των αθέων (militant atheists) γύρω από τον Dawkins πριν ~15 χρόνια.

    Δείτε εδώ προφιλ στο facebook: [https://www.facebook.com/alikakos/](https://www.facebook.com/alikakos/) …σκέτο κράξιμο. φακτσ εντ λοτζικ.

    “Αρχισυντάκτης at Ελληνικά Hoaxes” κλάφτα.

    Θα ήθελα να φτιάξω την αντι-militant atheist ‘φακτσ εντ λοτζικ’ κοινότητα.

  3. Lothronion on

    Εγώ ως Ορθόδοξος Χριστιανός δεν πολύ συμπαθώ όλη την φάση με το Άγιο Φώς, γιατί μου παραπέμπει σε πυρολατρεία και ειδωλολατρεία, και δεν θα μου έκανε εντύπωση άμα προέκυψε στην περιοχή της Συροπαλαιστίνης λόγω εξάπλωσης Νεστοριανικών, Μανιχαϊστικών και Ζωροαστρικών ιδεών ανάμεσα στους Ορθοδόξους Χριστιανούς της περιοχής. Μου φαίνεται για “καινοτομία”, με την θεολογική έννοια, δηλαδή απόκλιση από το σωστό τυπικό, ιδίως όντας ένα νέο έθιμο αναφορικά με την εξάπλωσή του και σε άλλες Ορθόδοξες Χριστιανικές χώρες. Αλλά γενικότερα δεν συμπαθώ όλη την μανία με την φωτιά σαν άγια, ιδίως όταν δεν υπάρχει και κάτι αντίστοιχο στις Γραφές (σε αντίθεση με την Θεία Κοινωνία, την μετουσίωση οίνου σε αίμα).

    Προς τον νηματοθέτη όμως θα πω τα εξής για τα σχόλιά του. Πως κάτι δεν αποτελεί θαύμα, δεν σημαίνει ότι η θρησκεία καθεαυτή, ολόκληρη, είναι ψέμα. Και ούτε αποτελεί λόγο να λοιδορείς, στον ακραίο αθεϊσμό σου. Βασικά απλά φαντάσου ένας θεϊστής να έγραφε αντίστοιχα πράγματα, και να ειρωνευόταν αθεϊστές, θα σου φαινόταν ωραίο κάτι τέτοιο;

Leave A Reply