Mehrere Polizisten werden strafrechtlich verfolgt – wegen Strafverdachts

https://omni.se/flera-poliser-atalas-hittade-pa-brottsmisstankar/a/QMom8x

Von Monsunen

8 Comments

  1. > Fyra poliser i Göteborg åtalas för en rad olika brott i samband med ett ingripande i en lägenhet, skriver DN. Under ingripandet tvingade de en man att sitta med handbojor i en och en halv timme trots att han var lugn och inte misstänkt för brott. 

    > Poliserna tvingade också mannen att visa innehåll i sin mobiltelefon trots att den inte var tagen i beslag. Sedan ska de i efterhand ha skrivit en promemoria där de hittade på omständigheter som motiverade hur de agerade under tillslaget, bland annat det ska ha funnits misstankar om narkotikabrott.

  2. FantasticWhisper on

    Det ser dåligt ut och är en dålig sak som hänt men det är viktigt att det kommer ut samt tas upp.

  3. Fun_Western_6152 on

    Det blir såhär när de sänker kraven för att komma in på polishögskolan, och mer kommer det förmodligen att bli framöver

  4. Alltså, uhm, om poliser vill ha att göra så är det ju inte direkt brist på arbetsuppgifter

  5. Jag skulle inte bli förvånad att polisen är rätt kreativa med sina rapporter, det tillhör nog mer regeln än undantaget. Senast idag var det ju någon som blev upprepat utslängd och gripen från Eurovisionområdet pga en halsduk. Senare när presstalesmannen går ut uppdagas en hel del lustiga påfund. Den gripne mannens berättelse låter 100% sann medans det vi hör från polisen själva låter som en kurerad sagostund än vad som verkligen hände.

    Polisen själva måste ju inse att ju mindre tillit folket har desto mindre hjälp får de. Om systemet inte har ett inbyggt fungerandes kontrollorgan förlorar de all trovärdighet. Hela kåren verkar för övrigt behöva en rejäl attityd-check, kan vi inte kan lita på farbror blå är hela systemet på väg i kras.

Leave A Reply