Die Regierung für nationale Angelegenheiten konnte den Ungarn jenseits der Grenze Folgendes antun: sektiererische Gehirnwäsche.

https://transtelex.ro/kozelet/2024/05/09/nyugatellenesseg-oroszpartisag-erdelyi-magyarsag-felmeres-aur

Von Durumbuzafeju

15 Comments

  1. Ezechiel-2517 on

    Ez már akkor nyilvánvaló volt, amikor a röfi emlékezetes tusnádfürdői kevertfajú beszéde után nem hányták telibe a placcot.

  2. Manapság divat az erdélyiek idealizálása a közvéleményben, pedig a már a magyar időkben is egy rendkívül zárkózott, az új információkra és technológiákra csak nagyon korlátozottan nyitott közösség volt – főleg a székelyek. Ennek következményeként a közművelődés szintje és a gazdasági fejlettsége a magyar nyelvű régiók közül itt volt a legalacsonyabb. Ezek a vonások azóta sem nagyon változhattak.

  3. Numerous-Smile9645 on

    Szégyen!
    Az erdélyi magyaroknak is meg lenne a lehetőségük tájékozódni. Legalábbis az 50 alatti korosztálynak. És sokan nem teszik. 🙁 Tapasztalat.

  4. Esti_a_Bestia on

    Szinte látom magam előtt az erdélyi magyarokat, amint “erősebb nemzetállamokért” tüntetnek, majd megjelennek a szintén erős nemzetállamot kívánó Nagyrománia Párt aktivistái…

  5. Soggy-Jackfruit-4311 on

    Miert is szeretnek a nyugatot amikor hallgatjak a nagy nyugati eszmeket mint egyenloseg szabadsag meg mindenfele jogok, aztan hozzajuk ezek mar nem jutnak el csak a roman elnyomas meg jogfosztas. Nehez igy szeretni a nyugatot nekik az biztos.

  6. Kitchen_getneck on

    Gratula a fidesz szavazóinak. Aktívan hozzájárultak a határon túli magyarok szellemi kútmérgezéséhez.

  7. justanothersame on

    “az erdélyi magyarok számára a Fidesz és Orbán Viktor politikája irányadó”

    csak egy javaslat. mi lenne, ha az egész fideszt orbán viktorral együtt átvinnék magukhoz? ők is jól járnának és mi is. win-win

  8. Lunus_Atticus on

    En nem ertem honnan szeditek ezeket a statisztikakat de vicces erdelyikent ezeket a teves infokat latni. Senki se orosz parti innen kiveve az AUR es Sosoaca faszom idegbeteg tamogatoi. Magyart beszelo oroszparti ro-exit es nato utalo embert nem lattam. Ez faszsag es nem igaz. Az teny h a szekely nep jo resze tonkre van csabitva orban penzetol de mar az se tart sokat mert a fiatalok ugye hasznaljak a netet s ertik a helyzetet. Either way, stop spreading missinformation.

  9. Szóval a román szélsőjobb nyugatellenesebb és oroszpártibb mint a román szélsőjobb? /s

  10. RushProper8119 on

    térjünk erre vissza, majd ha elapadnak a magyarországi támogatások

  11. hw2011_vienna on

    de ezert maguk az erdelyi magyarok is felelosek. nekik egyebkent ez ellenallas az egyes retegeiben sokkal atlantistabb roman tobbseggel szemben is. megerdemlik.

Leave A Reply