Median: 13 Prozent der Anhänger von Péter Magyar identifizierten sich zuvor als Fidesz

https://telex.hu/belfold/2024/05/08/median-magyar-peter-tisza-part

Von roggahn

8 Comments

  1. A válaszadók közléséből kiderült, hogy a Tisza-szavazók több mint fele a legutóbbi országgyűlési választáson a hatpárti ellenzéki listára szavazott, míg 13 százalékuk úgy emlékszik, korábban fideszes volt. Támogatóinak egyötöde azt állítja, hogy 2022-ben nem szavazott, de jelentős azoknak a száma is, akik az MKKP-től vagy a Mi Hazánktól álltak be mögé.

    A szavazóközönsége szinten minden rétegből nagy támogatottságot nyújt számára, kivételt képzelnek ez alól az legidősebbek, a legkevésbé iskolázottak és a legalacsonyabb jövedelműek.

    A válaszadóknál rákérdeztek arra is, hogy Magyar Pétert alkalmasnak találnák-e kormányfőnek: csak 37 százalékuk mondta, hogy arra inkább vagy teljesen alkalmas. Orbán Viktort 54 százalék, Dobrev Klárát mindössze 25 százalék tartja alkalmasnak erre. Kérdezték arról is a telefonos válaszadókat, hogy Magyarországnak csatlakoznia kellene-e az Európai Ügyészséghez: erre kiemelkedően nagy arányban válaszoltak igennel a Tisza Párt szimpatizánsai. Ők 93 százalékban csatlakoznának hozzá, de erről még a kormánypárti szavazók 35 százaléka is így vélekedik.

  2. justanothersame on

    “…úgy emlékszik, korábban fideszes volt…”

    és arra fog majd később emlékezni, hogy most tiszás?

  3. Akkor ebből se lesz kormányváltás, lényegében letarolja az ellenzéket, marad a Fidesz, Tisza és DK mint nagyobb szereplő. És ezzel be is igazolódik a fideszes mondás, miszerint baloldal=Gyurcsány.

    Hát akkor itt fogunk élni.

  4. Far_Acanthisitta_114 on

    Ezek nem Fidesz szavazók, hanem bizonytalanok. Fidesz szavazó vagy Fideszre szavaz vagy nem megy el szavazni. úgy viselkednek az emberek, mintha a Fidesz százezrével veszítené el a szavazóit, miközben az országban totvábbra is több mint 2 és fél millió fidesz szavazó van, akikhez ez a pali el sem jutott. Akkora tévképzetekben vannak itt emberek ezzel a magyar péter dologgal kapcsolatban hogy ez megdöbbentő xd A pali hazudik össze meg vissza, minden héten másképp adja elő magát, felszámolta az ellenzék nagy részét a maradékot pedig megosztotta, ki fog küldeni 5 évre az ep-re egy csomó senkit, akikről utána soha nem fogunk hallani semmit és az ellenzéki közvélemény meg itt tapsol ennek. Tényleg kondicionálva lett már a baromságra itt mindenki az ellenzéki biztos szavazók körében….. Geci unalmas már ez a műsör, hogy 2/3, aztán elköltözök meg minden szar hisztéria, utána jönnek az önkormányzati és ep választások egy “új ellenzékkel”. Jöhet a HYPE, meg hogy én most szavaztam utoljára a fideszre stb aztán jönnek a választási eredmények és megint lesz 2 és fél millió fidesz szavazó, az ellenzék bejut néhány helyre, ünnepel, majd 1 év alatt szétesik mindenhol aztán rendes választásokon meg 2/3. Kezdődhet elölről az egész.

  5. Acceptable-Fig8586 on

    13% fideszes + 5% mihazánkos + 18% passzív, az összesen 36%-ban olyan ember, akiket eddig az ellenzék nem tudott megszólítani. Ez elég jó azért.

  6. Durumbuzafeju on

    Izzadhat a Röfi! Eddig a nem szavazók tartották hatalomban, ha a választók eddig passzív harmada is elmegy szavazni, borul a matek és nem lesz elég az agyirtott szektás banda.

Leave A Reply