Lassen Sie Festivals selbst entscheiden, was auf ihrem Gelände geschluckt und geschnupft wird

https://npo.nl/npo3/brandpuntplus/drugs-op-festivals

Von Rikkety

6 Comments

  1. Uhm, nee? Drug zijn verboden in ons land, zwaar verslavend en lichte drugs een opstap naar de zware.
    Een feestje vieren kan prima zonder!

  2. AdeptnessCommon5940 on

    Festivalterreinen zijn nog steeds Nederlands grondgebied waar ons strafrecht van toepassing is.

  3. PoshCushions on

    Maak het hele zwikje nou eens een keer legaal en vang er belasting over. Stop dat geld weer in veiligheid, toelichting en verslavingszorg.

    Edit: Geen nuance hier natuurlijk haha. Maar Portugal is een voorbeeld.

  4. Ik blijf de discussie omtrent drugs en drugscriminaliteit altijd wel interessant vinden. De mensen die er verstand van hebben – van een [drugssmokkelaar](https://www.youtube.com/watch?v=lwP9H9qTuUY) tot een [undercoveragent](https://www.youtube.com/watch?v=J7d7UJVMxmM) – zeggen eigenlijk in grote lijnen (hihi) hetzelfde. De enige manier om effectief beleid te voeren op verdovende middelen, is door het verdienmodel bij de criminelen weg te halen.

    Hoe haal je het verdienmodel weg? Door legalisatie. Neem als overheid zelf de productie in handen zodat je de kwaliteit kan waarborgen, en hef daar flink belasting overheen. Het geld dat je daarmee verdient (en overhoudt aan de politiecapaciteit die waarschijnlijk omlaag kan), kun je dan deels investeren in betere voorlichting en eventueel zelfs uitbreiding van de zorgcapaciteit. Met hoe ‘normaal’ drugsgebruik is voor mensen onder de 30 (of misschien zelfs 40), kan ik me moeilijk voorstellen dat er écht veel verandert als je het in een apotheek of ander soort loket of winkel zou kunnen halen.

    Bovenstaande zal waarschijnlijk een vrij utopische gedachtegang zijn, maar ik ben wel eens benieuwd naar wat een progressiever drugsbeleid zou betekenen. Wat in ieder geval duidelijk is, is dat de inmiddels 50+ jaar durende war on drugs in ieder geval _niet_ effectief is.

  5. Festivals willen helemaal geen beslisruimte op verboden middelengebruik want dat zou ze verantwoordelijk maken voor de gevolgen ervan op hun terrein. Ook als ze drugsgebruik ok vinden willen ze voor de vorm gecontroleerd hebben zodat je gebruik in ieder geval voor eigen risico is.

  6. NanakoPersona4 on

    Als die festivals ook de rekening betalen van de ziekenhuis behandelingen.

    De horeca doet het wel goed moet ik zeggen. Maar dat komt omdat de burgemeester de tent sluit als er teveel 15 jarigen met alcoholvergiftiging je cafe uitgedragen wordt.

Leave A Reply