Ich weiß nicht, ob ich es falsch verstanden habe, aber es kommt mir einfach wie ein schrecklicher Esel vor. Ist es gerecht, dass die Armen mehr Unterstützung vom Staat bekommen als die Reichen?

Wenn ich zum Beispiel mein Studium abgeschlossen habe, mein Leben lang hart gearbeitet habe und ein Experte in meinem Beruf bin und 3.000 Euro im Monat verdiene, bekomme ich dann weniger Unterstützung vom Staat als jemand, der sein ganzes Leben lang gekämpft hat und gerade erst die Schule abgeschlossen hat? und arbeitet für den Mindestlohn?

Ich weiß, was Sozialdemokratie ist, und ich weiß, dass ich in dieser Sache vor Gericht gehen werde. Das Einzige, was mich bewegt hat, war das Wort "gerechter".

Link zum Artikel: https://tvnoviny.sk/ekonomika/clanok/892444-kamenicky-uvazujeme-o-dlhopisoch-ktore-by-si-mohli-kupit-bezni-ludia

https://i.redd.it/387zitmih9xc1.jpeg

Von thevm17

4 Comments

  1. Ricocheting_Potato on

    > Akoze ked ja som vystudoval vysoku skolu, cely zivot som makal na sebe a som odbornikom vo svojej profesii a zarabam 3000 eur mesacne, tak dostanem menej podpory od statu, ako niekto, kto sa flakal cely zivot, ledva skoncil strednu a pracuje za minimalku?

    Presne tak. Je zvláštne že si ešte nenarazil na tú celú diskusiu okolo meritokracie, sociálnej politike, solidarite a podobne.

    Zamýšľal si sa niekedy prečo dávame ľuďom invalidné dôchodky, podporu v núdzi, alebo prečo sa z tvojich zdravotných odvodov platí zdravotná starostlivosť iným? Prečo sa platí vzdelanie detí z peňazí všetkých ľudí, bez ohľadu na to, či majú deti alebo koľko majú detí?

    Zjednodušene povedané keď zvýšiš životnú úroveň okolo seba, zvýšiš ju aj sebe. A nie je to nevyhnutne len o individuálnych ľuďoch, ale aj napríklad pri krajinách. Prečo si myslíš že bohaté krajiny EU dávajú peniaze tým chudobnejším? Myslíš že ich nemajú na čo využiť doma?

  2. Efficient-Buy-4094 on

    Ja toto tiež nepochopím, na jednu stranu chcem aby mal každý nárok na minimálnu životnú úroveň a keď ju nieje schopný dosiahnuť svojou šikovnosťou tak sa mu má pomôcť ale nie že ľudia budú na sebe makať snažiť sa mať lepšie a vláda na nich ukáže aha on má dosť berme mu…má sa pomáhať tým čo nestíhajú ale zároveň podporovať aj tých čo makajú to je spravodlivosť…daňový bonus skôr podporoval rodiny aby tu vôbec niekto mal záujem založiť rodinu a nebáť sa ako to finančne zvládne a kopec ľudí to prinútilo priznať príjem ako robiť načierno…

  3. Vieš, čo znamená to SD v HLAS-SD? Sociálna demokracia. Toto je príklad sociálnej demokracie. Nič nové ani nezvyčajné.

  4. Štát by nemal nikomu nič dávať, lebo štát v rozpočte nič nemá, len to, čo zoberie ľudom. Ale kedže máme súcit, tak tým najchudobnejším by niečo dať mal, aby sa mali trochu lepšie a nerobili bordel na uliciach.

    Základnú, strednú a vysokú školu si si zrejme neplatil, na tie prispeli tí prijebaní dôchodcovia.

Leave A Reply